Συν εκπαίδευση Κ.ΟΜ.Α.Κ με ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος

Συν εκπαίδευση  Κ.ΟΜ.Α.Κ με ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Συν εκπαίδευση  Κ.ΟΜ.Α.Κ με ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Συν εκπαίδευση  Κ.ΟΜ.Α.Κ με ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Συν εκπαίδευση  Κ.ΟΜ.Α.Κ με ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Συν εκπαίδευση  Κ.ΟΜ.Α.Κ με ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε τριήμερη εκπαίδευση για τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στην Πολεμική Αεροπορία στην έδρα της Κινητής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.Ο.Μ.Α.Κ.) στα Άνω Λιόσια. Την εκπαίδευση ολοκλήρωσαν επιτυχώς είκοσι οκτώ (28) μέλη της από ομάδες όλης της Ελλάδας.
Στο τριήμερο σχολείο, οι εθελοντες διασώστες είχαν τη δυνατότητα να συνεκπαιδευτούν με τους επαγγελματίες διασώστες της Κ.Ο.Μ.Α.Κ. σε μηχανολογικό– ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, μηχανήματα διάτρησης, σε τεχνική αστική διάσωση με σχοινιά, καθώς και ακινητοποιήσεις θυμάτων σε χαλάσματα.
Η Κ.Ο.Μ.Α.Κ. διαθέτει ασφαλή χώρο ερειπίων για να μπορουν να εκπαιδεύονται τα μέλη της και μαζί τους εκπαιδεύτηκαν και οι εθελοντές μας. Χαρακτηριστικό ήταν το ιδιαίτερα θερμό κλίμα της Διοίκησης προς τους εθελοντές, καθώς και η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε εγκατασταάσεις ειδικών προδιαγραφών. Την τελευταία μέρα, η εκπαίδευση έκλεισε με τη διεξαγωγή μιας μεγάλης άσκησης, όπου επαγγελματιές και εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφεραν να έχουν το βέλτιστο και ασφαλέστερο αποτέλεσμα. Μετα το πέρας της άσκησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή τιμητικών πλακετών & αναμνηστικών πτυχίων και υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία και την 206 ΠΑΥ, όπου εδρεύει η Κ.Ο.Μ.Α.Κ.για μόνιμη συνεργασία σε κάθε συντήρηση των στελεχών της Κ.Ο.Μ.Α.Κ..
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και το Διοικητή της 206 ΠΑΥ, Ταξίαρχο κ. Δρόσο Γεώργιο,καθώς και την Διοικητή της Μοιρας Κινητων Ομάδων  Επισμηναγό Παπάζογλου Έλενα  για την σημαντική βοήθεια προς την ομάδα μας και τη μεγάλη ευασθησία προς τους εθελοντές και τον εθελοντισμό γενικότερα. Για την ΕΠ. ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος, η τιμητική πλακέτα παρελήφθει από το Διευθυντη Εκπαίδευσης Βορείου Ελλάδος & Πρόεδρο της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Παύλου Μελά, κ. Μιχαλιάς Γεώργιος αντί του Προέδρου Ελλάδος κ. Μπενάκη Μιλτιάδη.