Ημερίδα για τον εθελοντισμό στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ημερίδα για τον εθελοντισμό στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ημερίδα για τον εθελοντισμό στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ημερίδα για τον εθελοντισμό στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ημερίδα για τον εθελοντισμό στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ημερίδα για τον εθελοντισμό στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Εσπερίδα με τίτλο "Ο ρόλος των θεσμών στην ενίσχυση του εθελοντισμού. Ο Προσκοπισμός ένα διαχρονικό παιχνίδι εθελοντισμού" διοργάνωσε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και την Περιφεριακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων. Η ημερίδα για τον Εθελοντισμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00 στον Βόλο, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αίθουσα Ι.ΚΟΡΔΑΤΟΥ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας αναπτύχθηκαν ομιλίες με θέμα τον εθελοντισμό ως έννοια, στην ελληνική πραγματικότητα, ο ρόλος και η παρουσία του προσκοπισμού στην Μαγνησία και η σημασία του ως κύτταρο εθελοντικής προσπάθειας.

Στην Ημερίδα ομιλητές ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ αρχιτέκτονας κ. Νικολάος Καλογεράς, πρώην Γενικός Έφορος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ο μετεωρολόγος, επίτιμο μέλος και εκπαιδευτής της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. κ. Τάσος Αρνιακός, υπεύθυνος Μετεωρολογίας Δημοσιογραφικού Οργανισμού Αντένα, πρώην αναπληρωτής Γενικός Έφορος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ο πρώην Γενικός Έφορος Θοδωρής Κεφαλάς .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος τοποθετήθηκε αναφορικά με την Κεντρική Διοίκηση και τον ρόλο της στην ενίσχυση του εθελοντισμού και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη αναφέρθηκε στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις του Νομού Μαγνησίας .

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι εθελοντικές οργανώσεις της Μαγνησίας τοποθετήθηκαν για την δράση και το πλούσιο έργο τους. Στο βήμα για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. ανέβηκε η Πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Βόλου Φωτεινή Καραουλάνη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Την εκδήλωση παρουσίασε η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Προσκόπων της Μαγνησίας Εύη Ράπτη.