Ανακοίνωση ίδρυσης Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Δήμου Αθήνας

Ανακοίνωση ίδρυσης Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Δήμου Αθήνας Ανακοίνωση ίδρυσης Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Δήμου Αθήνας Ανακοίνωση ίδρυσης Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Δήμου Αθήνας

Με μεγάλη μας χαρά και τιμή ανακοινώνεται η ίδρυση της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Δήμου Αθήνας.

Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ έχει ως σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος, της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών καθώς και την διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Το επίτευγμα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη του Δημάρχου Καθαριότητας Αθηναίων και υποψηφίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου με τον συνδυασμό «Αθήνα είσαι Εσύ» κο Μπρούλια Γεώργιο, ο οποίος αναγνωρίζοντας το κοινωνικό χαρακτήρα της ομάδας μας και με την ευαισθησία που τον διακατέχει σε θέματα κοινωνικής ωφέλειας, έδωσε την ευκαιρία να ενισχυθεί ο Δήμος Αθήνας και οι πολίτες του με την ίδρυση της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Αθήνας.

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κο Ζούνη Γεώργιο, Διευθυντή Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την συνδρομή του στη πραγματοποίηση αυτής της συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Μπενάκης Μιλτιάδης, χαιρέτησε την θετική έκβαση του εγχειρήματος και εύχεται στον Πρόεδρο Ρουμελιώτη Γεώργιο και στα μέλη της νέας ομάδας καλή επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα.

Αποστολή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Αθήνας είναι η εκπαίδευση νέων εθελοντών, η παροχή αρωγής και διάσωσης στους πολίτες σε περιπτώσεις πλημμυρών με άντληση υδάτων ή κοπή δέντρων από πτώσεις σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, παροχή πυρασφάλειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε άλση και λόφους καθώς και με υγειονομική κάλυψη των μεγάλων εκδηλώσεων του Δήμου Αθήνας. Παράλληλα εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης σεισμών θα διοργανωθούν τόσο για τα σχολεία της πόλης όσο και για το προσωπικό του Δήμου.

Για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που ενστερνίζεται πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Είναι μια πράξη αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής. Δίνει νόημα και περιεχόμενο στην ιδέα της ανθρώπινης αλληλοβοήθειας, όπου ο καθένας μας προσφέρει μέρος του εαυτού του στην υπηρεσία του  πάσχοντα συνανθρώπου του. Κυρίως είναι μια πράξη αγάπης και δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας.