Άσκηση Σεισμού "TORREX 2022"

Άσκηση Σεισμού "TORREX 2022" Άσκηση Σεισμού "TORREX 2022" Άσκηση Σεισμού "TORREX 2022" Άσκηση Σεισμού "TORREX 2022" Άσκηση Σεισμού "TORREX 2022"

Η ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος συμμετείχε με την αποστολή εθελοντών διασωστών της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας στη Διεθνή Άσκηση Σεισμού "TORREX 2022" που διοργάνωσε η Ιταλική εθελοντική ομάδα διάσωσης Edelweiss στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ VIATICUM.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ιταλίας, Torre Di Ruggiero, στις 24 έως 27 Ιουνίου 2022, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών από εθνικές και διεθνείς ομάδες έρευνας-διάσωσης και ομάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθελοντικών Διασωστικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας EVOLSAR.

Εθελοντές διασώστες από την Έλλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σκωτία και την Τσεχία ενώθηκαν σε μια άσκηση δώδεκα ωρών με σκοπό την εκπαίδευση και την πλήρη ετοιμότητα τους για επέμβαση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μετά από σεισμική δόνηση.

Τα σενάρια που κλήθηκαν οι ομάδες να αντιμετωπίσουν ήταν η διάσωση θυμάτων μέσα σε κτίριο που κατέρρευσε και η τεχνική διάσωση με σχοινιά σε γέφυρα έπειτα από έντονη σεισμική δραστηριότητα.